Harrastuksena intohimoinen viha itseään kohtaan

  • Harrastukseni: Intohimoinen viha itseäni kohtaan. Monen vuoden kokemus. Mestari pilaamaan oman ja muiden fiiliksen omilla ajatuksillani. Taitavasti verhottuna ja luontaisella lahjakkuudella tuon tätä kieroa erityisosaamistani myös työympäristöön enemmän kuin mielelläni.
  • Saavutukset: SM-kulta, Sabotaasin Mestaruuskisat 1.sija
  • Vahvuuteni: Osaan olla äärimmäisen keskittynyt negatiiviseen ja huolissani aivan kaikesta mahdollisesta. Olen peto löytämään viat aina jostain muualta kuin itsestäni.

Hieno merkintä kuvitteellisen ihmisen ansioluettelossa. Ei tällä varmaan töitä saisi, vaikka onhan se kivan rehellinen.

Se, miten näet itsesi, heijastuu ympäristöösi ja tulee bumerangina takaisin. Ihmisen teot, sanat ja ajatukset palaavat takaisin hämmästyttävän tarkasti ennemmin tai myöhemmin. Elämä ei ole mitään arpa- tai noppapeliä, vaan sitä saa mitä jakelee. Ihminen voi olla ja saavuttaa vain sen, mitä hän näkee ja uskoo saavuttavansa.

Itsesabotaasi heijastuu siten, että myös muut ihmiset itsesi lisäksi ovat veemäisiä sinua kohtaan. Jos et pidä itseäsi hyvien ihmissuhteiden arvoisena etkä välitä omasta hyvinvoinnistasi, sinua tullaan kohtelemaan jatkossakin kuin ihmisrottaa. Jos et itse luota itseesi, miten voit ajatella muiden luottavan? Jos et usko voivasi menestyä omalla alallasi tai lajissasi, et todella tule menestymään. Jos et pidä itse itsestäsi, luuletko että muut sitten pitävät? Anteeksi piikittelevä tyylini, sen tarkoitus on vain ja ainoastaan synnyttää tunteita, ei loukata ketään. Ympäristö reagoi juuri sillä tavalla, miten ajattelet. Siksi ajatus siitä, että ei ansaitse elämältä mitään, toteuttaa itse itsensä. Ajatukset luovat todellisuutemme maailmasta.

Pidän elämästäni nyt sellaisena kuin se on. Näin ei ole aina ollut. Aikana, jolloin en ollut tyytyväinen itseeni, sabotoin itseäni täysipäiväisesti. Häpesin itseäni. Selässä raskas murheen ja ahdistuksen reppu sitten mietiskelin, että sukellanko tuonne Aurajokeen ja annan raskaan repun painaa itseni pohjaan vai mitä hittoa alan tehdä. Tiesin, että reppu on täynnä asioita, joista olisin valmis luopumaan, mutten oikein tiennyt miten se tapahtuu. No joo, huolimatta turkulaisuudestani en kuitenkaan ole niin hölmö, että olisin lähtenyt likaiseen jokeen sukeltamaan.

Odottelin elämässäni jotain hienoa tapahtuvan. Uskottelin, että hyvä aika tulee kun on tullakseen… No jotain sen suuntaista opin, että tuolla tavalla saa seilata ainakin 100 vuotta ennen merkkejä rannan lähestymisestä. Aikani ei riitä niin pitkään odotteluun. Se elämä, jossa itse viihtyy, on tehtävä ja luotava itse, alkaen tältä istumalta!

Kun menneisyys pyörii mielessä jatkuvasti, mieli ikään kuin ryöstää todellisuuden nykyisyydeltä ja kaikilta hienoilta asioilta, joita ympärillä on. Suuri osa koetusta kärsimyksestä onkin opittua kärsimystä, niitä tiiliskiviä, joita sinne murheen ja ahdistuksen reppuun ladotaan elämän varrella. Isompien rojujen lisäksi sinne tungetaan ikäviä ajatuksia päivästä toiseen. Mitä on ne käyttäytymismallit tai ajatusbugit, joita säilytät, mutta jotka eivät enää tunnu omilta eivätkä palvele enää syntyhetken hyvää tarkoitustaan elämässäsi?

Niin kauan kun emme avaa tuota reppua ja kohtaa ja käsittele niitä asioita, jotka meille aiheuttaa turhaa energiankulutusta, niin esiintyy hallitsemattomia tunnereaktioita, ylilyöntejä ja outoa käytöstä koulussa, töissä, kotona tai vaikkapa joukkueessa. Myös tähän hetkeen keskittyminen koetaan haasteellisena. Itsensä sabotoimista kuvaa hyvin tilanne, jossa uit avannossa täysinäinen tiiliskivireppu selässä ja koitat siinä sitten selviytyä. Kyllä pelottaa ja aiheuttaa epävarmuutta ajatus selviytymisestä ihan kenellä tahansa. Laita aikaansaaminen käyntiin. Jokainen, joka on konkreettisesti heittänyt tavaraa mäkeen asunnostaan, tietää, kuinka mielettömän vapauttava tunne siitä seuraa. Sama juttu repun tyhjennyksen kanssa.

raskas_taakka_apua_mentaalivalmennuksesta

Tuskallisia tilanteita tulee elämässä väistämättä vastaan. Ikävät fiilikset, on ne sitten fyysisiä, henkisiä, sosiaalisia tai jotain muuta, ne ovat ihmiselämää ja asioita, joita tapahtuu. Uskon kuitenkin, että tuskaan liittyvä kärsimys on valinnaista. Mikä on sinun henkilökohtainen päätös suhtautua tuskallisiin kokemuksiin menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa? Exit-point ikävistä fiiliksistä on päätös siitä, miten suhtaudumme tuskaan ja asioihin, joita elämässämme tapahtuu. Emme voi välttämättä vaikuttaa ulkoisiin olosuhteisiimme, mutta meillä on AINA vapaus valita sisäinen tapamme reagoida olosuhteisiin. Pysähdy miettimään: haluatko todella elää onnettomana, koukussa menneisyyden vääryyksiin.. Valinta on sinun. Et ehkä voinut tapahtuneelle mitään, mutta on sinun valintasi haluta päästää siitä irti ja alkaa nauttia elämästäsi. Teetkö vanhoista kokemuksistasi raskaan taakan vai huiman voimavaran?

Meillä on valinta kaikessa mitä teemme. Hypätään aiheessa kukkasista mehiläisiin joten ajatellaanpa hetki autolla ajamisen opettelua. Ensin opitaan autolla ajamisen logiikka, joka sitten omien resurssien mukaisesti suhteutetaan ympäristöön ja sääntöihin. Ajokortin saatuaan noin 99 % ihmisistä tekee rutiinia ja vain 1% tekee jotain ainutlaatuista, kuten ryhtyy esimerkiksi rallikuskiksi. Se on totta, ehkä voi olla 1000 syytä, miksi ei lähtisi tekemään jotain ainutlaatuista ja toteuttamaan unelmiaan, mutta jos on olemassa yksikin syy, että lähdet toteuttamaan sitä.. Tee se ja et tule katumaan. Sanotaan, että tulemme mummoina tai vaareina katumaan vain niitä asioita, joita emme tehneet kun oli mahdollisuus.

Ihminen, joka näkee itsensä hyvänä tiedostaen omat ominaisuutensa ja luoden myönteisiä mielikuvia itsestään ja muista ihmisistä tietää, että hänellä on mahdollisuus saavuttaa elämässään kaikki tärkeinä pitämänsä asiat. Tietoinen valinta ja vastuu omista ajatuksistamme on silta vaikeista asioista selviytymiseen ja mahdollisuuksien näkemiseen ympärillämme. Voit siis päättää, oletko olosuhteiden leikkikalu vai otatko vastuun omasta arvokkuudestasi, pystyvyydestäsi ja kyvykkyydestäsi. Itsensä hyväksyminen, itseluottamus, asenne ja usko itseen ovat avaimet.

Kukaan muu ei ole kokenut kaikkea samaa kuin sinä. Kun kykenee yhdistämään oman ainutlaatuisuuden, syntyperän, ominaisuudet ja kokemustaustan siihen asiaan, jota kaikkein eniten elämässään haluaa, saa aikaan jotain mieletöntä, ehkäpä jotain täysin uudenlaista. Löydä paras versio itsestäsi tuntemalla ja hyväksymällä oma hieno poikkeuksellisuutesi. Voit optimoida itsesi toimimaan kaikkein parhaimmillasi ja löytää mielettömän potentiaalin lähempää kuin uskotkaan.. Itsestäsi ja kokemuksistasi.

onnellisuus intohimoinen viha

Tästä MentalFitin valmennuksessa on kysymys. Luo itse oma tarinasi. Ajattele parhaita ajatuksiasi. Tunne parhaita tunteitasi. Elä paras elämäsi. Jokaisella ihmisellä on vapaus ja kyky muuttaa ajatuksiaan millä hetkellä hyvänsä. Meillä on mahdollisuus muuttaa henkilökohtaista todellisuuttamme puhumalla siitä uudella tavalla. Ajatuksiin on helppo vaikuttaa, kun alkaa nähdä asioita uusin silmin.

Jos et kysy, vastaus on aina ei. Sovitaan siis näin. Kun sinä, joka  haluat kokea lisää henkistä hyvinvointia ja saada aikaan enemmän sinulle tärkeitä asioita, saat kysyttyä valmennusta, kirjavinkkejä tai vaikkapa vaan kuulumisia, niin minä päätän sanoa kyllä. Ennen sitä, mieti mitä voivatkaan olla ne rikkaudet, henkiset voimavarat ja uudet mahdollisuudet, jotka ovat odottamassa sinua, joka  päätät mennä kohti sitä, kun toimit kaikkein parhaimmillasi ominaisuutesi ja potentiaalisi hyödyntäen. Kuinka hauskaa siitä tuleekaan, kun kasvatetaan yhdessä tuota ainutlaatuisen tekemisen prosenttilukua! Let’s do it!

Innostavin terkuin, HenriikkaTakaisin artikkeleihin