Jokohan sinä haluat oppia ajamaan omaa bussiasi paremmin?

Voit elää elämäsi kahdella tavalla. Voit antaa aivojesi toimia juuri niin kuin menneisyydessä. Voit antaa mielesi väläyttää ”come and go” -meiningillä minkä tahansa kuvan, äänen tai tunteen, joihin reagoit ikävällä, ehkä stressiäkin aiheuttavalla tavalla. Tai voit päättää tietoisesti ohjata aivojasi itse. Sinun on mahdollista luoda lisää onnea, iloa, menestystä ja inspiraatiota elämääsi.

Turhautuminen, viha, innostuminen ja rakastuminen eivät ole asioita, vaan pään sisällä luomiamme mentaalisia kuvia, ääniä ja fyysisiä toimenpiteitä, joita tietoisesti tai tiedostamattomasti kontrolloit. Kaikki ihmiskäyttäytyminen on seurausta siitä olotilasta, jossa ihminen on. Sairaus, terveys, elinvoima ja masennus ovat usein valintoja. Ikävissä asioissa rypemisestä ei ole montakaan askelta masentuneeseen olotilaan, kun taas hyviin asioihin keskittymällä voi saada aikaan huimiakin tuloksia itselleen tärkeissä asioissa.

Samalla kun tulet tietoiseksi mahdollisuuksista vaikuttaa omaan elämääsi, kysy itseltäsi: Jos jatkan asioiden esittämistä itselleni tällä tavalla, miltä tulevaisuuteni näyttää? Mihin suuntaan nykyinen käytös vie minua, ja onko se sitä mitä haluan? Jokohan on aika päästää irti ikävistä ajatuksista ja tunteista? Kuulemme usein tarinoita siitä, kuinka negatiiviset olotilat ja tunteet voivat kirjaimellisesti tappaa meidät. Mutta kuulemme toistaiseksi vähemmän siitä, miten merkittävästi positiiviset olotilat voivat lisätä hyvinvointiamme ja onnellisuuttamme.

Ei ole välttämätöntä kiinnittää huomiota ongelmaan, vaan toivottuun lopputulokseen: miten saan lisää terveyttä ja onnellisuutta, tai mitä ikinä sinä haluatkaan saada.  Ehkä suurimpia hämmennyksen aiheita NLP:hen tutustuvalle henkilölle on, kuinka nopeasti mieli  voi oppia uusia asioita ja kuinka merkittävästi omien tunnetilojen säätely voikaan helpottua. Kun asiat esitetään eri tavalla (kuvina ja ääninä) aivoille, saamme aikaan erilaista ajattelua, käyttäytymistä ja toimintaa.

onnellisuus_menestys_omanelämänkuski_mentalfit

Mietinkin, jokohan sinä haluat oppia ajamaan omaa bussiasi paremmin? Kuinkahan paljon siistejä juttuja elämässä onkaan, kun  opit tekemään valintoja sen perusteella, mikä sinulle on oikeasti tärkeää. Jos mennään hetkeksi siihen maailmaan, mitä uskon, niin  ihminen ei ole koskaan liian nuori tai liian vanha saavuttamaan niitä asioita, joita kaikkein eniten haluaa.

Loppuun maailman helpoin harjoitus, johon menee noin minuutti. Sulje silmäsi ja kuvittele paras mahdollinen versio itsestäsi. Astu täysin siihen maailmaan ja kuvittele kaikin aistein, miltä näytät, kenen seurassa olet, miltä kuulostat, mitä sanot itsellesi ja miltä sinusta tuntuu, kun toimit sinulle tärkeiden asioiden parissa hyödyntäen niitä voimavaroja, jotka vievät sinua kohti haluamiasi asioita. Ja tässä salaisuus: sinussa on jo ne voimavarat – sinä olet juuri se, jonka mielessäsi kuvittelit. Voit oppia päästämään irti kaikesta siitä itsessäsi, joka menneisyydessä esti sinua olemasta sitä kaikkea, mitä mielessäsi näit.

onnellisuus_hyvinvointi_menestys_NLP_mentalfit

Valoisaa ja värikästä superkevättä,

HenriikkaTakaisin artikkeleihin