Muutos on mahdollisuus

Tämä blogikirjoitus on jatkoa sarjalle, jossa esittelen inspiroivimpia henkilöitä, jotka ovat saaneet aikaan toimintaa lukuisissa ihmisissä omalla esimerkillään. Koska vuoden 2015 Täysii -seminaari oli ehdottomasti vuoden mieleenpainuvin yksittäinen kohokohta myös allekirjoittaneella, niin tällä kertaa haastattelussa oli seminaarin järjestäjä Andy Hopi.

”Usein minusta on tuntunut, että haluaisin antaa muutokselle piut paut ja jäädä laakereilleni lepäämään. Mutta aina kun olen uskaltanut totella sisäistä ääntäni, joka on pyytänyt minut tekemään muutoksia elämässäni, elämäni on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Aina kun olen uskaltanut ottaa seuraavan askeleen pimeään, elämä on valaissut polun edessäni”, kertoo Andy Täysii –seminaarin sivuilla.

Andy, mitä haluat ihmisten tietävän palveluistasi?

Täysii –seminaarin tarkoitus on kohottaa mielialaa, luoda mahdollisuus ihmisten tarinoiden ja kokemusten kuulemiseen sekä auttaa ihmistä uskomaan omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.

Tekijäakatemiassa uraa lähdetään rakentamaan ihmisen omista lähtökohdista ja intohimosta, jolloin keskitytään siihen, mitä ihminen haluaa tehdä, kenen kanssa ja milloin. Ideana on, että elämästä voi muokata juuri sellaisen kuin ihminen itse haluaa.

Nykypäivänä ihmisellä on paljon enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä kuin ennen. Monet ihmiset eivät ole vielä havahtuneet siihen, että nykypäivänä työ voi olla kivaa, mutta yhä useampi ympärillä uskaltaa tavoitella unelmatyötä ja unelmaelämää. Tyypillistä tällaiselle elämälle on uskomusten ja pelkojen kanssa painiminen sekä läheisten epäusko ja lyttäävät kommentit. Haluan omalta osaltani olla luomassa mahdollisuuksia viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joilla on sama draivi, unelmia ja uskoa itseensä.

Mitkä periaatteet saavat ihmisen saavuttamaan kaikki haluamansa asiat? Mitä periaatteita sinä noudatat työssäsi?

Määrittelen mahdollisimman tarkasti mitä haluan ja teen selkeät oikeaan suuntaan vievät toimintatavat sille, miten kohtelen ihmisiä ja millä asenteella toimin erilaisissa tilanteissa. Olen määrittänyt mahdollisimman tarkkaan kuka olen ja kysyn itseltäni oikeita kysymyksiä.

On oltava tiedossa ja mahdollisimman selkeänä mielessä, mitä tekee ja miksi. Mikä siis on se juttu, joka saa nousemaan sängystä ylös ja innostumaan. Ihmisellä on ”tän takia teen tätä” –tunne pelkkien tavoitteiden sijaan. Ihminen pystyy venymään paljonkin ja ponnistelemaan kun on olemassa syy. Suorittaminen muuttuu merkityksellisyyden kokemiseksi kun taustalla on itseä isompi tarkoitus.

Mitä ovat ne opit, kokemukset ja oivallukset jotka ovat sinua ohjanneet toimiviin ratkaisuihin?

Minulla on montakin kokemusta, joista olen lähtenyt uuteen suuntaan. Aiempi työni ei vastannut toiveitani, huomasin haluavani tehdä asiat tosi eri tavalla vaikka toimintatapa oli jo valmiiksi hyvä. Halusin kuitenkin antaa toisten toimia ja ryhtyä itse tekemään omalla tavalla ennemmin kuin alkaa muuttaa kaikkea. Toisinaan ihminen kokee olevansa väärin kohdeltu – näin kävi myös minulle. Siitä seurasi valtava näyttämisen halu, halusin osoittaa olevani oikeassa ja pystyväni haluamiini asioihin. Ja kun homma oli viety tietylle tasolle, siitä syntyikin oikea lumipalloefekti. On mahtavaa saada hyvää palautetta ja saan jatkuvasti nähdä ihmisten viihtyvän. Jotkin yksittäiset tilanteet tuottaa niin huiman energialatauksen, että saan siitä voimaa myös silloin, kun alkaa väsyttää ja harmittaa.

Kun tekemänsä asian ja työn kokee tärkeäksi, kilpailijat muuttuvat yhteistyökumppaneiksi, joiden kanssa löytyy paljon juteltavaa, tehtävää, jakamista, yhteistä toimintaa ja projekteja. Teen paljon muiden kanssa. Vanha ”tieto on valtaa” on kääntymässä ”yhteistyössä on voimaa” –ajatteluksi. Avoimuus tulee aina jotain kautta takaisin ihmisiin tutustuessa.

mentalfit_inspiraatio_yhdessaenemmän
Mikä olisi parempaa kuin mahdollisuus viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joilla on sama draivi, unelmia ja uskoa itseensä?

Iso kiitos Andylle vastauksista. Linkistä pääset tutustumaan 15.10.2016 järjestettävän Täysii -seminaarin puhujiin, ehkä nähdään viimeistään siellä!

HenriikkaTakaisin artikkeleihin