Tulevaisuuden rakentamista hyvää jakamalla

Blogi on mahtava paikka jakaa hyödyllistä tietoa onnellisuudesta, hyvinvoinnista ja menestyksestä. Yhtenä kevään projekteistani päätin haastatella merkittävimpiä ja innostavimpia henkilöitä, joita olen tavannut itsensä kehittämiseen tutustuessani ja julkaista yhteenvedot haastatteluista täällä. Haastattelemani henkilöt tarjoavat työssään välineitä täyden potentiaalin saavuttamiseen – keinoja saada huomattavasti parempia tuloksia aikaan elämässä kenelle tahansa ihmiselle. Pyydän heitä kertomaan niistä opeista, kokemuksista ja oivalluksista, jotka ovat ohjanneet heitä toimiviin ratkaisuihin.

Juttusarjan ensimmäisessä osassa vuorossa on Uskalla Innostua –tiimin perustaja, NLP-kouluttaja, innostaja Ilkka Koppelomäki. Itsensä kehittämiseen tutustuessaan Ilkka alkoi huomata omaan elämäänsä vaikuttamisen olevan huomattavasti helpompaa kuin hän oli koskaan ennen ymmärtänyt. Osallistuttuaan NLP:n peruskurssille Ilkka koki vahvasti, että tuleepa elämässä vastaan mitä tahansa, niin siitä voi selvitä, koska kaikki haasteet ja ongelmat, kuten myös onnistumiset, ihminen  luo omassa mielessään. Ilkkaa kiehtoo se, kuinka yksinkertaisilla muutoksilla voi saada omassa elämässä helposti huomattavasti parempia tuloksia aikaan. ”Rakastan käyttää aikaa sen miettimiseen, miten saan muutoksia aikaan”, Ilkka kertoo.

Ilkan mielestä: Menestys on sitä, että toimii itselleen tärkeiden ja haluamiensa asioiden eteen joka päivä. Työssäni pyrin varmistamaan, että kaikki mitä teen, liittyy siihen isompaan mitä tavoittelen. Pidän huolta, että tavoitteet toteutuvat. En usko, että ihmisten tavoitteet jää toteuttamatta sen takia, että ne on liian isoja tai liian vaikeita. Ne jäävät toteutumatta vain sen takia, että ne jätetään sivuun. On otettava ne esiin ja keskityttävä niihin.

Tee mitä tahansa, jotta pääset tekemään elämässäsi sitä mitä todella haluat ja tykkäät tehdä. Se tulee vaikuttamaan hyvinvointiisi, terveyteesi, talouteesi ja ihmissuhteisiisi uskomattomalla tavalla.

ilkka_koppelomaki_mentalfit_blogi

Rakastan ihmisten kanssa olemista, uusiin ihmisiin tutustumista ja ideoimista jonkun kanssa yhdessä. Haluan rakentaa yhteisöjä ja olla vetämässä niitä yhteisöjä. Uskon, että meidän ei kuulu olla täällä maailmassa yksin eikä kenenkään pitäisi jäädä yksin missään tilanteessa. Syy on se, että täällä on niin paljon ihmisiä, joiden kanssa voi olla yhdessä ja tehdä asioita. On hienoa voida tehdä työtä, jonka kautta ihmiset pääsevät tapaamaan toisiaan, tekemään asioita yhdessä ja pääsevät rakentamaan omia yhteisöjään.

Olen aina ollut sellainen ihminen, että jos olen löytänyt jotain hyvää, niin olen halunnut jakaa sitä hyvää eteenpäin. Lähtee vaikka siitä, että olen nähnyt hyvän elokuvan tai kuullut hyvän kappaleen, niin haluan kertoa siitä. Löydettyäni tämän itsensä kehittämisen, halusin levittää tietoa siitä, että ihminen pystyy halutessaan voimaan paremmin ja muuttamaan ajatteluaan.

Hyvän jakaminen on luonnollinen ominaisuus ihmisessä. Lapsena löytäessämme jotain siistiä haluamme näyttää ja kertoa siitä kaikille. Harvoin piilotamme hauskan jutun. Se on enemmänkin opittu tapa, että hyvät asiat piilotetaan, mikä seuraa siitä, että hauska juttu otetaan lapselta pois, jolloin ei enää uskalleta näyttää sitä. Hyviä juttuja pitää viedä eteenpäin. Tänä päivänä ne meneekin eteenpäin sosiaalisessa mediassa, mikä on ehdottomasti hieno juttu.

Olen aina ollut sellainen ihminen, että jos olen löytänyt jotain hyvää, niin olen halunnut jakaa sitä hyvää eteenpäin.

Uskalla Innostua tarjoaa erilaisia itsensä kehittämisen ja valmennuksen työkaluja, joita ihmiset voi hyödyntää haluamallaan tavalla. Toimimme laajasti Suomessa ja ulkomailla, tuomme puhujia Suomeen, myymme tuotteita verkkokaupassa sekä tarjoamme henkilökohtaista valmennusta yhden kerran valmennuksesta vuoden mittaiseen. Ihmiset voivat kokea valmennuksen jälkeen, että tää oli hyvä juttu, mut ei musta oo tähän. Siksi seuraaminen ja avustaminen ovat tärkeitä viedäksemme asiakasta eteenpäin pidemmän kaaren.

Mikään ei ole oikein sitä, miltä se ensivilauksella näyttää. Saammehan muutamassa sekunnissa ihmisestäkin ensivaikutelman, mutta vain harvoin ihminen on pelkästään sitä ja sama pätee kaikkiin muihinkin asioihin. Ensimmäinen askel on lähteä tutkimaan itsensä kehittämisen vaihtoehtoja, koska niitä on varmasti miljoonia. Voi aloittaa vaikka niistä jutuista, joita meidän sivuilta löytyy ja lähteä selvittämään itse siitä eteenpäin.

Kiitos Ilkka! Lukijoille tiedoksi: superhelppoa, vaikuttavaa ja nopeaa lisäenergiaa jokaiseen viikkoosi tuo vähintään Ilkan viikoittaisen uutiskirjeen tilaaminen ja lukeminen. Siitä minunkin innostukseni sai alkunsa.

HenriikkaTakaisin artikkeleihin